چه پرینتری بخرم؟

چه پرینتری بخرم؟

پرینتر ها از مهم ترین و کاربردی ترین ماشین های اداری هستند و در حال حاضر به عنوان ضروری ترین لوازم جانبی کامپیوتر ها شناخته شدند پس آشنایی با پرینترها و تعمیرات آن ها در عصر حاضر امری واجب تلقی می شود چرا که در بخش بزرگی از کارهای روزمره انسان تاثیر می گذارد علاوه بر آن وجود پرینتر در یک دفتر از ملزومات آن به حساب می آید . برای اینکه بدانید چه پرینتری مناسب کسب و کار شماست به مطالعه ی این مقاله بپردازید .

مخترع پرینتر چه کسی بود ؟

در سال 1938 فردی به نام چستر کارلسون که کارمند یک اداره بود به دلیل درد آرتروز که با آن دست و پنجه نرم میکرد همواره در تلاش بود تا راهکاری برای سرعت بخشیدن به حجم زیادی کپی پیدا کند . کارلسون تصمیم داشت جعبه ای جادویی اختراع کند تا با فشار یک دکمه ، چندین رونوشت برابر با اصل از اسناد خود بگیرد . او برای تحقق این رویای خود ، با تبدیل آشپزخانه ی خانه اش به یک کارگاه آزمایشگاهی سرانجام در سال 1938 موفق شد یک دستگاه پرینتر تولید کند .

بعد از چستر مهندس گری استارت با ایده گرفتن از دستگاه کپی و افزودن خصوصیات جدیدی مثل پرتو لیزر، دستگاه چاپگر لیزری را در سال 1977 اختراع کرد. در سال 1980 نخستین چاپگر جوهرافشان اختراع شد و به تدریج ویژگی‌های دیگری به این دستگاه‌ها اضافه شدند.

دستگاه های پرینتر به چاپگر نیز معروف هستند چرا که برای چاپ از آنها استفاده می شود . پرینترها انواع مختلفی دارند که هرکدام ویژگی ها و کارایی های منحصر به فرد خود را شامل می شوند . این مقاله به شما در انتخاب مدل پرینتر خود کمک می کند .

اولین گزینه در انتخاب دستگاه پرینتر ، رنگی بودن یا نبودن آن است . به منبع تامین رنگ در پرینترها کارتریج یا تونر گفته می شود .

تقسیم بندی پرینترها بر اساس رنگ و تکنولوژی چاپ

 

انواع چاپگر از نظر رنگ:

سیاه و سفید:  این چاپگر ها فقط دارای رنگ مشکی هستند به همین دلیل در چاپ اسناد و مدارک ، مقاله و نمودار کارایی دارند و گزینه ی مناسبی برای چاپ عکس نیستند .

رنگی:  همان طور که از نامشان مشخص است این پرینتر ها علاوه بر کارایی های چاپگر سیاه و سفید ، دارای طیف رنگی بیشتری هستند و گزینه ی مناسب جهت چاپ عکس ها و تصاویر هستند .

تقسیم بندی چاپگر ها براساس مکانیسم چاپ

  • چاپگر لیزری
  • چاپگر جامد جوهر
  • چاپگرهای LED
  • چاپگر جوهر افشان
  • چاپگر چندکاره
  • چاپگر ضربه ای ماتریس نقطه ای
  • چاپگرهای 3D

پرینتر های لیزری

این نوع از پرینترها در اندازه های مختلفی در بازار موجود هستند که یکی از دلایل محبوبیت آن هاست که می توان هم برای مصارف خانگی و هم در شرکت ها و ادارات بزرگ از آن ها استفاده کرد .

برای چاپ متون و نمودار و تصاویر روی کاغذ های معمولی ۸۰ گرمی از چاپگرهای لیزری استفاده می شود . کیفیت چاپ در این پرینترها معمولا کیفیت بالایی دارد و قیمت آن نسبت به پرینترهای جوهرافشان گران تر است . اما میتوان گفت خرید این نوع پرینتر مقرون به صرفه تر است چرا که مواد مصرفی آن هزینه های کمتری را شامل می شود .

اما فرآیند چاپ در این پرینترها به چه صورت است ؟

فرایند چاپ در این پرینتر ها با قراردادن بار الکتریکی بر روی درام چرخان صورت میگیرد . این نوع چاپگرها بار الکتریکی کمتری را روی درام تخلیه می کند و به دنبال آن لیزر تصویر را به صورت الکترواستاتیک روی درام چاپ می کند . پس از آن درام با پودری به نام تونر پوشانده می شود و در حالی که درام با تصویر کد می شود ، پودر تونر فقط به مناطقی که لیزر به آن برخورد داشته ، می چسبد .

پس از این مرحله زمانی که کاغذ از چاپگر مرور کرد تونر به روی کاغذ منتقل می شود . در نهایت کاغذ با عبور از واحد فیوزر و رسیدن به دمای بسیار بالا باعث می شود پودر تونر روی صفحه پخته شود که نتیجه ی همه ی این مراحل چاپی با کیفیت بالا و ماندگاری قابل قبول و طولانی مدت است .

پرینتر لیزری

پرینتر لیزری

پرینترهای جوهر جامد

این نوع از پرینترها یکی از انواع پرینترهای لیزری هستند با این تفاوت که از جوهر جامد استفاده می کنند و قبل از استفاده در مایع ذوب می شوند . در این نوع از چاپگرها ، جوهر بدون تماس با کاغذ روی درام قرار می گیرد . با این انتقال و پس از آن ، انتقال به چاپگر ، ثبت رنگ بهتری ایجاد می شود .

یکی از پیشگامان در بازار چاپگرهای جوهر جامد شرکت Tektronix  است که بخش چاپگرهای رنگی آن در سال 2000 خریداری شد . در اواسط دهه ی 1990 معرفی شد و کیفیت رنگ این پرینتر خیره کننده و سرعت چاپ آن بالاتر از چاپگرهای لیزری بود .

هریک از چهار رنگ CMYK  باید قبل از اینکه تصویر به کاغذ منتقل شود ، روی یک درام جمع کننده ثانویه اعمال شوند . پرینتر Tektronix  ، در هر بار چاپ از چهار رنگ اصلی استفاده می کند .

پرینتر جوهر جامد

پرینتر جوهر جامد

پرینترهای LED

پرینترهای LED توسط شرکت OKI در سال 1989 ساخته شدند و زمانی که در تولید آن به نوآوری رسیدند چندین تولید کننده روی آنها سرمایه گذاری کردند .

پرینترهای LED  نسبت پرینترهای قبلی کمتر شناخته شده هستند . این نوع از چاپگرها بیشترین شباهت را به چاپگرهای لیزری دارند از مکانیسم درام ، تونر و فیوزر برای استفاده از تونر رنگی برای ثبت رنگ مشکی روی کاغذ استفاده می کنند . تفاوت این دو پرینتر در ایجاد بار استاتیک جذب کننده تونر بر روی درام چاپ است پرینترهای لیزری برای این کار از لیزر و آینه استفاده می کنند در حالی که پرینترهای LED  از یک نوار LED  برای این کار کمک می گیرند .

پرینتر های LED

پرینتر های LED

پرینترهای جوهر افشان

این پرینترها مناسب ترین انتخاب برای چاپ خانگی هستند . نحوه ی کار این چاپگر ها به این صورت است که با رانش قطرات جوهر بر روی کاغذ ، چاپ صورت می گیرد این درحالی است که چاپگرهای لیزری از تونر استفاده می کنند . اگر قصد خرید پرینتر جوهر افشان دارید بهتر است با نحوه کار آن ها آشنا باشید .

چاپگرهای جوهرافشان یک دستگاه جانبی کامپیوتر است که فرآیند چاپ را با پاشیدن جوهر روی کاغذ انجام می دهد . پرینترهای جوهر افشان در دو نوع معمولی و حرفه ای در بازار موجود هستند که نوع معمولی آن جهت مصارف خانگی و معمولی و نوع حرفه ای آن که دارای چندین کارتریج است برای چاپ عکس و تصاویر با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرد .

یک چاپگر جوهرافشان معمولی می تواند چاپی با وضوح 300 نقطه در هر اینچ (dpi) ایجاد کند برخی دیگر از این چاپگرها می توانند نسخه های چاپی تمام رنگی را با سرعت 600 (dpi) ایجاد کنند . بسیاری از مدل ها شامل دستگاه های دیگری مانند اسکنر ، دستگاه فتوکپی و دستگاه فکس به صورت چند منظوره می باشند .

بهترین عملکرد این چاپگرها متعلق به کاغذهای غیر متخلخل است . کاغذی که به طور واضح برای چاپگرهای جوهری طراحی و تولید شده اند دارای سطح سختی هستند که مانع از نشت رنگ می شوند که قیمت آن در مقایسه با کاغذ معمولی گرانتر است .

از معایب این چاپگرها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • جوهرهای این نوع از پرینترها به سرعت خشک می شوند
  • در صورتی که از هد پرینترهای جوهر افشان مدت زمان طولانی استفاده نشود در معرض خطر خراب شدن قرار می گیرند .
پرینتر های جوهر افشان

پرینتر های جوهر افشان

پرینترهای چندکاره

چاپگرهای چندکاره یا چند منظوره و یا MFD در واقع دستگاه چاپی است که در اکثر دفاتر از آن استفاده می شود و به این دلیل چند منظوره نام گرفته است که اسکن ، کپی و چاپ به صورت چند منظوره در یک دستگاه تعبیه شده اند حتی برخی از آنها برای فکس هم مورد استفاده قرار میگیرند نوع پرینتر استفاده شده در آنها معمولا از نوع جوهرافشان است .

پرینتر های چندکاره

پرینتر های چندکاره

پرینترهای ماتریس نقطه ای

تکنولوژی این نوع از چاپگرها ، تکنولوژی پیچیده ای نیست . کاغذ در مقابل درام پرس شده و با جلو رفتن کار چاپ به جلو کشیده می شود هد پرینت که به صورت الکترومغناطیسی جلو برده می شود میان کاغذ حرکت می کند و به نوار پرینتر که بین کاغذ و سوزن هد پرینت تعبیه شده ضربه می زند این برخورد باعث می شود نقاط جوهر روی کاغذ حک شود .

 

پرینتر سه بعدی

جدید ترین و به روز ترین پرینترها که باعث به وجود امدن انقلابی عظیم در این صنعت شد پرینترهای سه بعدی هستند . با استفاده از این پرینترها میتوان اجسام جامدی را پرینت گرفت و فقط مختص به چاپ عکس یا متن نمی باشد . درواقع چاپ در این پرینترها به صورت لایه لایه انجام می شود .

در دهه های گذشته برای خرید این چاپگرها باید هزینه های گزافی پرداخت میشد اما طی چندین سال اخیر این هزینه ها به طور چشمگیری کاهش یافته است .

فرایند قالب سازی و ماشین کاری زمانی محدود به کارخانه های پیشرفته  CNC و سیستم های پیچیده قالب گیری بودند اما در حال حاضر می توانند ر روی میز کار همه انجام شوند .

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *